Zorg Aanbod

Sicura Zorg is er voor iedereen die (tijdelijk) hulp en ondersteuning nodig heeft. Heb je hulp nodig vanwege je gezondheidsproblemen, een lichamelijke of verstandelijke beperking of psychosociale problemen dan staan wij graag voor je klaar.  Wij werken vanuit het hart. En kijken en luisteren naar onze mensen of opdrachtgever. Persoonlijke aandacht is áltijd ons sleutelwoord.

Voor zorgvragers: 

Wanneer je een PGB hebt of zelf zorg in wilt kopen dan kun je bij ons terecht voor ouderen- & thuiszorg, gehandicaptenzorg, jeugdzorg, GGZ en ambulante begeleiding.                                                                                                                                                                                                    

Voor zorginstellingen: 

Je kunt ervoor kiezen om zorgtaken bij Sicura Zorg onder te brengen. Zo nemen wij de verantwoordelijkheid over voor het uitvoeren van de zorgtaken door onze eigen professionals in te zetten. Wij werken binnen de door jou aangeven protocollen en werkwijzen. Heb je interesse? 

Neem contact op met onze accountmanager via 088 – 6446 000.

#1

Ouderen- en thuiszorg

Verzorging & begeleiding: Heeft u hulp nodig bij de persoonlijke en lichamelijk verzorging dan kiest u voor verzorgen en begeleiden. Het gaat hier om het verrichten van dagelijkse bezigheden en ook gezelschap, ontspanning en emotionele steun. 

Verzorging en verpleging:  Heeft u hulp nodig van een professionele zorgverlener voor bijvoorbeeld verpleeg- en medisch technische handelingen dan kiest u voor verzorging en verpleging. Denk hierbij aan het aanleggen van een infuus, het verzorgen van een katheter en complexe wondverzorging. Een verzorgende of verpleegkundige kan naast de lichamelijke verzorging en verpleegkundige zorg ook alle taken verrichten die vallen onder begeleiding en verzorging. 

Palliatieve zorg:  Bent u ongeneeslijke ziek of in een vergevorderd stadium van ziekte dan kunt u kiezen voor palliatieve zorg. Deze vorm van zorg wordt ingezet vanaf het moment dat genezing niet meer mogelijk is. Naast aandacht voor de lichamelijke problemen en behandelingen heeft de zorgverlener ook oog voor uw psychische gesteldheid. 

Nachtzorg: Bij de nachtzorg (waak- en slaapdiensten) helpt onze zorgverlener u met het toedienen van medicijnen, het verzorgen van een complexe wond en toiletbezoek. De zorgverlener is de hele nacht paraat om te helpen wanneer dit nodig is. Ook bij een ziektebeeld als dementie of bij een langdurige vraag naar intensieve zorg kan er ’s nachts ondersteuning nodig zijn.  

Gehandicaptenzorg

Jijzelf of een van je gezinsleden heeft een (verstandelijke) beperking en zoekt hulp. Natuurlijk wil je graag zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Bij je ouders en familie en in je eigen vertrouwde omgeving. Heb je een PGB en zoek je zorg, begeleiding en/of ondersteuning. Wij helpen je graag verder.  

#2

#3

Jeugdzorg

Maatwerk is het sleutelwoord. Elk kind is anders. Onze medewerkers zijn gespecialiseerd in psychische en psychiatrische stoornissen bij baby’s, peuters, kleuters, kinderen, pubers en (jong)volwassenen. Onze mensen zijn gespecialiseerd in het onderzoeken en het behandelen van klachten die bijvoorbeeld zijn ontstaan uit een depressie of een trauma. Door uitgebreide ervaring in het werken met baby’s, peuters, kleuters, kinderen en jongeren zijn wij in staat om specialistische hulp te bieden. Kinderen, jongeren en ouders komen bij ons met vele verschillende soorten klachten zoals leerproblemen, somberheid of stemmen horen. 

Dagbesteding

Kan en wilt je zolang mogelijk thuis wonen en kamp je met lichamelijke en/of psychische beperkingen dan kan dagbesteding uitkomst bieden. Door gebruik te maken van dagbesteding worden jou leuke activiteiten aangeboden en een vast structuur.
Hierdoor krijg je een goede dagritme, worden je naasten ontzorgd en verbeterd u hierdoor de kwaliteit van leven. Vanuit onze visie dat de kwaliteit van het leven centraal staat stimuleren wij u om zo lang mogelijk actief te blijven en te blijven doen wat u nog kunt. Het programma van de dagbesteding is hierop gericht. De inhoud wordt afgestemd op de hulpvragen en houdt rekening met wensen en culturele achtergrond. Een aantal voorbeelden van de activiteiten zijn, wandelen, bewegen, zingen, schilderen, tuinieren, knutselen, handwerk etc. We bieden ook geheugentraining en andere activiteiten die ervoor zorgen dat uw geest scherp blijft. Daarnaast verzorgen wij ook warme maaltijden die -zo mogelijk- samen met u bereid worden. En als het nodig is, krijgt u hulp bij uw persoonlijke verzorging.

In principe kom je met eigen vervoer naar de dagbesteding. Als je een indicatie hebt dat je niet zelfstandig naar de dagbesteding kunt komen, halen we je op en brengen we je thuis. Wij helpen je ook graag met de aanvraag van de juiste indicatie.

#4

#5

Ambulante begeleiding

Zit u niet lekker in uw vel? Voelt u zich vaak alleen of eenzaam? Trekt u zich steeds meer terug en voelt u zich onzeker in het contact met anderen? Vindt u het lastig om iedere morgen op te staan en uw dag op een prettige manier in te vullen? Laat u de post en de administratie steeds vaker liggen omdat u het overzicht niet meer heeft? Is het rommelig in uw huis en onrustig in uw hoofd? Dan heeft u wellicht behoefte aan ondersteuning bij uw dagelijkse bezigheden. Als u een ondersteuning en begeleiding nodig heeft om zelf de draad weer op te pakken dan kunnen wij u verder helpen met ambulante begeleiding. Wellicht is er meer aan de hand en zoekt u iemand die u helpt om overzicht, rust en structuur te brengen in uw leven.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Scroll to Top